Højskoleformiddage & Café'er

Højskoleformiddage


Der afholdes Højskoleformiddage kl. 10-12 i Sognehuset i Øster Tørslev første onsdag i måneden i for- og eftersæsonen. 


Onsdag den 6. februar

Vintersange.

Under ledelse af organist, kirkesanger Annette det Hemmer og sognepræst Peder Svejgaard synger vi af den nationale sangskat.

 

Onsdag den 6. marts

Pastor Børge Jensen: ˮOrdsprog og talemåder i det danske sprogˮ.

Sognepræst i Øster Velling, Helstrup og Grensten Sogne, Børge Jensen, vil tage jer med rundt i vort sproglige landskab, der er fyldt med ord og vendinger, som egentlig handler om noget andet end det, de umiddelbart siger. Hvad er det f.eks. en erfaring, der ligger bag ved udtrykket: ˮNår en blind leder en blind, falder de begge i grøftenˮ.


 

 

Seniorcafé


Der afholdes Seniorcafé 1. fredag i måneden kl. 9.30 i menighedshuset i Hald. Der holdes sommerpause i juni, juli og august.


Fredag d. 1. marts

Forårssange med organist ved Enghøj Kirke, Britta Nedergård.

 

Fredag d. 5. april 

”Mit liv med bøger”.

Sognepræst Lone Nyeng elsker bøger, og bøger har været med til at forme hendes liv. Med nedslagspunkter i udvalgte bøger fortæller hun om stort og småt fra den bogverden, der er hendes.

 

Fredag d. 3. maj

”Forelsket i Folkekirken” ved Provst Hanne Hjørlund, Randers.

Erindringsglimt fra et langt præste- og provsteliv gennem flere generationer. ”Vi er alle lagt ind i en historie, man ikke forstod, men nu ved man besked”, sagde den navnkundige prof. Løgstrup i forbindelse med det at erindre. Hjørlund vil tage tilhørerne med på en kirkehistorisk vandring gennem sit fællesliv med Folkekirken gennem mange år og søge at sætte Folkekirken i perspektiv ud fra egne oplevelser.