Højskoleformiddage & Café'er

Højskoleformiddage


Der afholdes Højskoleformiddage kl. 10-12 i Sognehuset i Øster Tørslev første onsdag i måneden i for- og eftersæsonen. 


Onsdag den 2. oktober

Erni Geertsen fra Dalbyneder. 

Aktiv sygeplejeske i 50 år.

 

Onsdag den 6. november

Jens Bach Andersen, Nørbæk: Helstedgård

Forfatter, gårdejer og agronom Jens Bach Andersen, Nørbæk, fortæller om sin bog: Helstedgård  
 Bogen følger figuren Peter Kämper fra Holsten, hvis mor er dansk og kommer fra Randers. I 1915 rejser Peter til Randers for at besøge sin fætter og aflevere nogle af sin afdøde mors ejendele til familien i Randers. På det tidspunkt har han netop mistet sine to sønner ved fronten og ender med at blive boende i Randers og bygge en ny tilværelse op på Helstedgård. Helstedgård ud mod Hobrovej i det nordlige Randers syner i dag ikke af meget, men stedet emmer af historie. Da den kendte og rige Randers-hestehandler, Christian Rasmussen, byggede gården 1917-19, var det et imponerende byggeri, der dominerede bybilledet. Senere har Helstedgård været anvendt som flygtningelejr, som center for olieboringer og i  en periode som Randers specialarbejderskole. 


 

 

Seniorcafé


Der afholdes Seniorcafé 1. fredag i måneden kl. 9.30 i menighedshuset i Hald. Der holdes sommerpause i juni, juli og august.


Fredag d. 4. oktober

Jette og Per Andersen kommer og fortæller og viser billeder om deres projekt ”House of Hope” i Tanzania. ”Dette er beretningen om, hvordan et tilfældigt møde mellem to mennesker for mange år siden blev begyndelsen til en skole. En skole i en guldgravermine i det nordvestlige Tanzania, et meget fattigt område. ”House of Hope” giver dagligt børnene mulighed for undervisning og et håb for fremtiden.” 

 

Fredag d. 8. november

Kom med hospitalspræsten på arbejde. Hospitalspræst i Randers Joan Møller Molbo kommer og indvier os i lidt om sit arbejde.
Mange spørger: "Hvad laver en hospitalspræst egentlig?" Måske fordi man har svært ved at forestille sig, hvordan en hospitalspræsts hverdag og -nat ser ud. Det har man nu mulighed for at høre nærmere om gennem dette foredrag. En hospitalspræst er præst for både patienter, pårørende og personale. At være hospitalspræst er at arbejde i et felt, hvor man i høj grad møder mennesker i krise, sorg og fortvivlelse, men samtidig et arbejde der er fyldt af liv, kærlighed og mening.  

 

 Fredag d. 6. december

Nærmere omtale følger